Om du vill köpa ett begagnat löpband för att spara lite pengar på detta inköp kan detta vara en bra ide, men det kan även vara ett misstag, beroende på vilket löpband det gäller. Det händer nämligen relativt ofta att folk gör misstag när de köper begagnade löpband. För att hjälpa dig undvika felköp inom denna nisch har vi dock satt ihop denna lista med saker att se upp med när man gör detta.

 

Se upp med:

 

Att köpa okända märken

Detta tyder nämligen ofta på att det rör sig om en lågprisvariant, vilket ofta innebär sämre kvalitet och kortare livslängd. Dessa är därför betydligt mer riskabla köp, så håll dig hellre till de mer säkra korten – dvs. de kända märkena, om det bara är möjligt.

Att inte prova löpbandet

Oavsett vad säljaren säger om det, bör du göra detta, och det finns anledning att se upp om säljaren inte vill låta dig göra detta, för då kan det ibland finnas en anledning till detta.

 

Att köpa löpband som låter konstigt

Detta, samt att löpbandet skakar vid användning, är nämligen ett tecken på de mest allvarliga felen och bristerna som löpband kan ha, och då menar vi fel som kan vara mycket kostsamma och besvärliga och laga och åtgärda. Köper du ett löpband som låter konstigt finns därför risken att det kommer att gå sönder inom kort, alternativt att du kommer att drabbas av extra kostnader för att laga det.

 

Att köpa löpband som stått i källare eller andra dammiga och smutsiga utrymmen

Detta gör nämligen att damm, smuts och skräp kommer in i löpbandet och dess olika delar många gånger, vilket är ett problem, eftersom allt detta kan förstöra eller skada ditt löpband. Du bör därför alltid fråga säljaren av löpbandet om var ditt löpband stått, och löpband som stått i ett vardagsrum eller i ett sovrum är alltid att föredra över löpband som stått i t.ex. källarutrymmen och andra problematiska utrymmen som rengörs och städas mer sällan.

 

Att köpa ett väldigt gammalt löpband

Detta gör nämligen ofta att man inte får med alla de bästa funktionerna och finesserna som mer moderna löpband har, samt att löpbandet brukar vara mer slitet så klart. Helst bör löpband du köper därför vara max. några år gammalt, även om detta förstås ofta gör att man får betala lite mer för det.