Många som ska köpa utemöbler av olika slag, t.ex. solsängar, säger att de föredrar trä som material över ”nyare” material som t.ex. plast eller aluminium. Detta är framför allt vanligt bland dem som föredrar en klassisk och elegant look, för förr tillverkades ju de flesta utemöbler och solsängar av just trä. Trä är dock inte ett helt okomplicerat materialval för utemöbler och solsängar, hur snyggt det än må vara, så här kommer ett kort informationspaket gällande just solsängar i trä, med saker du bör ha koll på innan du köper detta:

Solsängar i trä måste ställas in under vintern

Och även om vädret är dåligt under en längre period annars. Annars kan nämligen solstolen förstöras av vädret, dvs. av regn och snö, för att bara nämna några exempel. Innan du köper solsängar i trä bör du därför säkerställa att du verkligen har någonstans att ställa dem under vintern, då de inte kan stå ute.

Solsängar i trä kommer att förändras med tiden

Bland annat är det vanligt att de ändrar färg lite grann, och t.ex. blir mer gråa. Exakt hur de kommer att förändras beror dock på vad det är för träslag det gäller, men någon slags förändring kan man räkna med åtminstone, vilket gör att solsängar i trä inte är ett bra val för den som vill att solsängen ska se likadan ut hela tiden. Då bör man välja ett annat material istället.


Solsängar i trä blir inte lika varma under sommaren som t.ex. solsängar i plast eller aluminium

Ogillar man verkligen att ligga på varma underlag är de därför ett riktigt bra val, för detta slipper man med solsängar i trä i mycket större utsträckning än med solsängar tillverkade i andra material.

 

Solsängar i trä kräver ett visst underhåll

Det kan t.ex. krävas att du oljar dem eller lackar om dem regelbundet för att de ska hållas i det allra bästa möjliga skicket. Detta underhåll slipper man i regel om man väljer solsängar i andra material, så huruvida man är beredd att lägga ned lite tid på underhåll av dem eller inte är absolut något man bör fundera lite på när man gör sitt val.

Solsängar i trä ser mer naturliga ut än solsängar i många andra material

Detta gör att de passar bra in i en trädgård eller på en uteplats där man satsat stort på naturmaterial i övrigt, för på sådana platser passar i regel material som t.ex. plast betydligt sämre.